پرورش قناری

ساخت وبلاگ

تعیین جنس قناری

شناختن قناری نر از ماده برای همه مخصوصا برای تازه کاران چندان کار آسانی نیست و بهترین راه سوال از خود فروشندگان است ولی علایمی است که تربیت کنندگان با سابقه می توانند از روی آنها جنس قناری را تعیین نمایند .

حرکات قناری نر ، ایستادن و جست و خیزش نسبت

 

 به قناری ماده مردانه تر و توام با خود نمایی است . نگاه و حرکات چشم قناری نر جسورانه تر است . صدای جیک قناری نر رساتر و مبارزطلبانه است .

در قناری ابلق و در قناری زرد پررنگ زیر گلوی قناری نر دست در زیر منقار پایین زرد روشنی قرار دارد.

با آنکه خواندن علامت نر بودن قناری است ولی بعضی وقتها قناریهای ماده هم می خوانند ف اما آواز قناری ماده مثل قناری نر کشیده و دنباله دار نیست .

 جوجه های قناری نر آنهایی که سر حال هستند از هفته ی پنجم با برجسته کردن پرهای زیر گلو شروع به ریزه خوانی می کنند و این دلیل بر ماده بودن آنهایی که نمی خوانند نمی باشد ، زیرا ج.جه های ضعیف و عقب منده به این زودی ها شروع به خواندن نخواهند کرد .

جور کردن جفتهای مناسب برای جوجه کشی

برای نو آموزان در هر مورد انجمن های قناری است که باید آنجا مراجعه کرد و با نظر و مشورت آنها در خرید و جفت کردن و انتخاب انواع قناری اقدام نماید . مادر اینجا دو نکته ی اساسی را که مورد قبول و تصدیق همه است یاد آور می شویم

۱-  دو قناری که دارای عیب مشترک هستند نباید با هم جفت گردند مثلا هر دو دارای سر بد قواره و زشت باشند .

۲-  دو زرد سیر یا دو زرد کم رنگ یا دو ابلق یا دو همرنگی که از هر لحاظ رنگها ی آنها مشابه هم می باشد نباید با هم جفت شوند .

دو قناری زرد رنگ به نظر می اید که جوجه های خوشرنگ و خوبی بدهند و لی تجربه نشان میدهد که اگر در نسل اول بعضی از جوجه های آنها دارای رنگ قابل ملاحظه ای باشند در عوض از لحاظ شرایط دیگر دارای مزایای خبی نخواهند بود . مثلا جوجه های آنها لاغر و استخوانی ، دارای شاهپرودم نامنظم بلند و کوتاه و سراغلی پرهایشان قاچ خورده و از لحاظ آواز ، پرنده ی ضعیفی می باشند . و هر چه این عمل یعنی جفت کردن دوقناری زرد پررنگ از نسل دو قناری پررنگ دیگر تکرار شود جوجه های بدست آمده کم پرتر و و ضعیف تر در آواز  خواهند بود  دو قناری زرد کم رنگ نیز اگر با هم جفت شوند نتیجهی خوبی نمی دهد اگر چه جوجه ها پدپد می شوند ولی انبوده پرهای نا منظم و غیر مرتب بوده و همیشه چنین به نظر می رسد که هنوز از تولک در نیامده پرهای خود را صاف نکرده اند .

اگر کی بخواهد جوجه قناری زرد خوش رنگ با شرایط خوب بدست آورد باید یم قناری زرد کم رنگ را با یک قناری زرد پرنگ جفت نماید

از نوع بهتر و دارای شرایط عالی و پر خوب خواهد بود

برای اینکه نتیجه جفت گیری مطتبق با میل شما باشدباید از سابقه و شجره ی قناری با خبر باشید .

یک جفت خوب عبارتست از یک ماده زرد کم رنگ با یک نر ابلق یا زرد سیر .

رنگ سبز تیره ی پدر اغلب در جوجه ها به رنگ قهوه ای تیره تبدیل می شود . از نقطه نظر علمی رنگ مسلط بیشتر زرد است  نه سبز .

علایم و لکه های رنگیطرف نر در جوجه ها در تشکیل رنگ تاثیری ندارند مگر این که اجداد طرف ماده در همان علایم و لکه ها سهم مشترکی داشته باشند

خلاصه اینکه جفت گیری صحیح عبارتست از :

از جفت نمودن دو رنگ متباین و مخالف با یکدیگر .

از نقطه نظر درشتی اندام هم باید هر دو یا اقلام یکی دارای جثه ی قابل ملاحظه ای باشد . هیچ وقت نباید دو قناری کوچک انتظار داشته باشین جوجه ی درشتی را به دنیا بیاورند .

 

 برای جفت کردن قناری باید از قفس دو قسمتی استفاده کرد یعنی همین که آمادگی تقریبی دو جفت قناری معلوم شد قناری نر در یک قسمت دیگر قفس قرار داده می شود و همین که نر از لای سیم ها ی دیواره ی وسط شروع به دانه گذاشتن در دهان ماده کرد موقع آن رسده است که دیواره ی وسط را برداشته و اجازه دهند آنها در پهلوی هم قرار گیرند . قبل از دانه دادن نر به ماده علایم دیگری نیز برای اثبات آمادگی قناری برای جفت گیری هست که بی مورد نیست قسمتی از آنها در ای نجا ذکر شود .

پس از آنکه آمادگی تقریبی قناریها برای جفت گیری معلوم شد به منظور آشنایی کامل آنها با یکدیگر باید اقلا یکی دو هفته ی دیگر در جوار هم در قفی دو قسمتی قرار گیرند . همین که قناری با حرارت شروع به خواندن کرد و خود را به سیم های دیواره ی وسط که ماده در آن طرف واقع است چسبانید و ماده قناری روی چوب ایستاده و با حرارت و شور بال زد و گاه گاهی از ر های سینه ی خود کند و هر وقت فرصت پیدا کرد از پر های نر کنده با خود آورد علامت آمادگی نر و ماده برای فت گیری است

بهترین موقع سال برای جفت گیری قناری ۱۲ فروردین است. حتی الامکان از ۲۵ اسفند نباید زود تر شروع به جفت انداختن کرد ولی اگر درجه ی حرارت اتاق قناری غیر متغیر باشد و آمادگی قناری ها برای جفت گیری از حد معمول بیشتر باشد باید هرچند روز هم از موعد جفت گیری زود تر باشد از این عمل جلوگیری ننمود .

پرورش قناری...
ما را در سایت پرورش قناری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد حسن امیری ghanarishahrood بازدید : 278 تاريخ : يکشنبه 30 بهمن 1390 ساعت: 3:13

تاریخچه قناری

برطبق مدارک و شواهد موجود قناری برای اولین بار در چند جزیره کوچک واقع در اقیانوس آتلانتیک (اطلس) که دارای هوایی معتدل می باشند دیده شده است این سرزمین ها عبارتند از جزایر قناری که در کنار سواحل آفریقا واقع شده ومتعلق به کشور اسپانیا می باشد و نیز جزایر مادریا و آزورز که جزء خاک پرتغال هستند. تصور می شود ملوانان یک کشتی اسپانیایی هنگام عبور از کنارسواحل جزایر قناری، متوجه پرنده هاي کوچک و آواز خوان می شوند که به طور آزاد در این سرزمین ها زندگی می کردند آنها تعداد زیادی از این پرنده ها را گرفته و با خود به اسپانیا می برند. در واقع این پرنده ها اجداد قناری های امروزی می باشد که نام خود را از روی جـــزایری که برای اولین بار در آنها یافت شده اند اقتبـــــاس کرده اند.

تاريخ پيدايش قناري در ايران به گذشته اي نه چندان دور ميرسد كه بنا به روايتي درباريان قاجار از اروپا و به روايتي ديگر از مسكو به ايران وارد شده است . بي گمان بدنيست كه تاريخ ورود قناري به اين سرزمين را جستجوكنيم اما نميتوان انكار كرد كه در تكثير و پرورش اين پرنده مردم اروپاو بويژه اسپانيا پيشگام بوده اند .بايد بدانيم كه اين پرنده علاوه بر اهلي شدن اين قابليت را نيز داشته است كه با جهش هاي ژنتيكي سريع توانسته نژادهاي گوناگون از لحاظ رنگ , اندازه , آوازخواني وفرم بدني خاص بوجود آورد .در اين ميان انسانها نقش واسطه را بر عهده داشته اند .توسط انسان و با نگهداري و انتخابهاي گزينشي درست از اين پرنده نقاش گونه هايي پديد آمده كه اينك هر يك خود نژادي خالص به حساب ميايند و هر نژادي متعلق به سرزميني است كه در انجا پا به عرصه وجود گذاشته است .اما با اينكه حدود يكصد سال از ورود قناري به كشور ما مي گذردمتاسفانه علاوه بر اينكه هيچ نژادي به ثبت نرسيده است اكثريت علاقه مندان حتي از شناسايي نژاد هاي مختلف آن عا جزند و تنها چند نژاد وارداتي پول سازرا كه توسط واسطه ها معرفي مي شود راميتوانند شناسايي كنند . تنها دليل اين معضل نداشتن متولي دلسوز در رابطه با اين امر است .عدم شناسايي نژادها باعث آميختن گونه هاي مختلف با يكديگر و بوجود آمدن گونه هاي ناخالص (هيبريد)شده است پيدايش گونه هاي هيبريد و در موارد بسيار نادر زيبا ,موجب بوجود آمدن تفكري جديد در رابطه با داشتن نژادي جديد به نام نژاد ايراني شده است

امروزه با توجه به تکثر پرورش دهندگان نژادهای مختلف بیش از120 گونه قناری شناسائی شده است که بیشتر آنها متعلق به گونه های رنگی میباشند.به طور کلی می توان آنها را به سه دسته تقسم نمود.

پرورش قناری...
ما را در سایت پرورش قناری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد حسن امیری ghanarishahrood بازدید : 265 تاريخ : شنبه 29 بهمن 1390 ساعت: 2:00

تغذیه خوب برای قناری خیلی مهمه وباید خیلی بهش توجه کرد لذا نکات زیر یادتون نره پرورش قناری...
ما را در سایت پرورش قناری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد حسن امیری ghanarishahrood بازدید : 299 تاريخ : چهارشنبه 26 بهمن 1390 ساعت: 2:54

با سلام:

هدف من از ساخت این وبلاگ راهنمای کسانی هستش که تازه کار هستن پس ممکن مطالبی رو عنوان کنم که بعضی ها خوششون نیاد وخیلی مبتدی باشه

پرورش قناری...
ما را در سایت پرورش قناری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد حسن امیری ghanarishahrood بازدید : 273 تاريخ : چهارشنبه 26 بهمن 1390 ساعت: 2:43